Ющенко: Вкладникам українських банків не варто хвилюватися за свої депозити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Вкладникам українських банків не варто хвилюватися за свої депозити

Кредит&Депозит
724
Президент України Віктор Ющенко заявляє, що вкладникам українських банків не варто хвилюватися за свої депозити. Про це він сказав під час "круглого столу" з редакторами та представниками економічних видань, повідомляє прес-служба Президента. В.Ющенко звернув увагу на актуальність питання збереження довіри вкладників до банківської системи. "Утримавши позицію депозитів, можна ясно сказати, що ми можемо утримати стабільну банківську систему", - сказав він.
Президент нагадав також, що вчора РНБО рекомендувала вжити антикризових заходів за чотирма основними напрямками. Йдеться про кроки з метою запобігання глибокій рецесії в національній економіці; перегляд бюджетної політики в частині видатків; забезпечення державних і корпоративних фінансових зобов'язань за зовнішніми запозиченнями; стабілізацію національної валюти та чітку і прогнозовану курсову політику. "У цих чотирьох напрямках я бачу корінне завдання сьогодні уряду, Національного банку, Міністерств фінансів та економіки, суб'єктів господарювання", - сказав В.Ющенко. На переконання Президента, парламент має розглянути законопроекти (близько 20), що стосуються плану антикризових заходів, пакетом. В.Ющенко відзначив, що йдеться про закони, до яких наразі необхідно внести зміни, та законопроекти, які потрібно ввести в дію в 2009 р.
Говорячи про неприпустимість рецесивних процесів у економіці, Президент відзначив, що для її активізації можна використовувати різні механізми - зокрема рефінансування комерційних банків, реалізацію відповідної фіскальної та тарифної політики.
Глава держави окремо наголосив на важливості проведення більш жорсткої бюджетної політики. "Задача - як оптимізувати видатки державного бюджету", - підкреслив він. У цьому контексті Президент відзначив, що при цьому мають бути збережені реально досягнуті на сьогодні рівні заробітних плат, пенсій тощо. "Це ми розглядаємо як абсолют, який не піддається дискусії", - підкреслив В.Ющенко, водночас відзначивши - бюджетну політику потрібно перевести в "більш конструктивне інвестиційне русло".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас