Митниця заявляє, що через світову кризу у жовтні знизився імпорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митниця заявляє, що через світову кризу у жовтні знизився імпорт

897
Голова Державної митної служби Валерій Хорошковський заявляє про зниження імпорту у зв'язку зі світовою фінансовою кризою в жовтні. Про це він повідомив на прес-конференції.
"За першу половину жовтня ми маємо істотне зниження вантажів як таких, тобто... істотне зниження імпорту в тоннах", - сказав Хорошковський.
Він додав, що в першу чергу відзначається зниження товарної складової імпорту.
"Якщо бачимо зниження приблизно на 50% складової імпорту в товарах, то лише на 13% - зниження імпорту в грошах", - сказав він.
Хорошковський висловив надію на стабілізацію в цій сфері у зв'язку з рішеннями РНБО від 20 жовтня про стабілізуючі заходи в економіці. Він відзначив, що головним чином знизився імпорт паливно-мастильних матеріалів.
Нагадаємо, 20 жовтня РНБО розглянув антикризовий план стабілізації фінансової системи.
РНБО ініціює створення державного стабілізаційного фонду. Передбачається, що ресурси фонду будуть, у тому числі, направлятися на підтримку галузей економіки, що зіткнулися з різким зниженням попиту на свою продукцію. За рахунок коштів стабфонду надалі також можуть викупатися акції найбільших підприємств і банків, що зазнають фінансово-економічні труднощі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас