Рейтинг країн, що процвітають: Україна на 68-му місці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтинг країн, що процвітають: Україна на 68-му місці

Казна та Політика
1094
Американське консалтингове агентство Legatum Institute склало власний рейтинг країн, що процвітають. Відповідно до цього рейтингу найкращих показників розвитку вдалося домогтися Австралії.
В основу рейтингу був покладений індекс процвітання, розрахований на основі 22 ключових індикаторів і 44 допоміжних. Зокрема, розглядалася продуктивність інвестицій, новаторство в бізнесі, успіхи в боротьбі з бідністю, дотримання основних свобод, релігійність населення і відданість сімейним цінностям. Під час дослідження аналізувалася якість життя в 104 країнах світу.
Як уже було сказано, перше місце в рейтингу зайняла Австралія. Друге місце розділили Австрія та Фінляндія. На четвертому місці розташувалися Німеччина, Сінгапур і США.
Україна в рейтингу зайняла 68-е місце, розділивши його з Македонією. Гарні оцінки наша країна одержала за якість освіти, розвиток підприємництва, здатність підтримувати низький рівень безробіття. Над всіма іншими показниками якості життя - розвитком системи охорони здоров'я, охороною навколишнього середовища, ефективним державним управлінням - нашій державі потрібна велика робота.
Останні місця в рейтингу зайняли Ємен, Замбія і Зімбабве.
Протягом торішнього дослідження були проаналізовані 50 країн. Перша п'ятірка процвітаючих держав-2007 виглядала в такий спосіб: Норвегія, Швеція, США (розділили 1-е місце), Австрія (4 місце), Канада (5 місце).
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас