Автокредити без авансу відходять у минуле — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автокредити без авансу відходять у минуле

Кредит&Депозит
1947
П'ять банків підвищили суму початкового внеску по автокредитах у гривні, причому одержати такий кредит без авансу тепер можна в небагатьох установах.
За даними компанії "Простобанк Консалтинг", за останні два тижні п'ять банків з 50-ти лідерів на ринку кредитування фізосіб підвищили суми початкового внеску по автокредитах у гривні терміном на три роки. Тепер середнє значення авансу - 17,5%. При цьому у двох банків - внесок досяг 50%, і тільки дев'ять банків пропонують кредити з авансом 10%.
Слід зазначити, що автокредити без початкового внеску в середині жовтня можна було одержати в таких банках як Донгорбанк, Індекс-банк, ПУМБ.
Оскільки зараз ліміти кредитування обмежені, і кредит можуть одержати не всі охочі, то відмова від безавансових автокредитів і збільшення розміру авансу повинні знизити ризики автокредитів і зменшити кількість клієнтів, які хочуть придбати авто через банк.
"Умова високого авансу просіє потенційних банківських клієнтів і залишить забезпечених і надійних позичальників, які можуть собі дозволити заплатити великий платіж відразу, - розповідає Ростислав Майкович, фінансовий аналітик компанії "Простобанк Консалтинг". - У майбутньому можна чекати, що деякі банки піднімуть аванс із 10% до 15%, поки ситуація на ринку банківських послуг повністю не нормалізується. У кожному разі, автокредити без авансу не повернуться на ринок раніше, ніж через півроку".
Олеся Блащук
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас