Стельмах: Переважна більшість вкладів приватних осіб в Україні менша від максимальної суми компенсації по депозитах фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стельмах: Переважна більшість вкладів приватних осіб в Україні менша від максимальної суми компенсації по депозитах фізосіб

Кредит&Депозит
1329
Переважна більшість вкладів приватних осіб в Україні менша від максимальної суми компенсації по депозитах фізичних осіб, повідомив голова Національного банку України (НБУ) Володимир Стельмах.
"50 тис. грн (існуючий рівень максимальної компенсації) - що було, воно покриває 98,3% вкладів", - сказав він журналістам у понеділок за підсумками засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО), коментуючи ініціативу щодо підвищення відповідного рівня до 100 тис. грн.
За його словами, таке рішення може бути прийнято адміністративною радою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
При цьому він нагадав, що НБУ має можливість надати Фонду кредит для реалізації цього завдання про збільшення максимальних компенсацій по вкладах до 100 тис. грн.
Коментуючи підсумки засідання РНБО, він відзначив, що обговорювалося питання скорочень у бюджетній сфері. У той же час, за його словами, у Нацбанку скорочень не планується. "У нас оптимально (з кадровим складом)", - додав він.
"Головний висновок після засідання (РНБО), що ми всі повинні сконцентруватися, і кожний на своїй ділянці відповідально займатися своєю справою, щоб не розгорталася (криза)", - резюмував він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас