Стабілізація банківської системи є запорукою пожвавлення ринку нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стабілізація банківської системи є запорукою пожвавлення ринку нерухомості

Нерухомість
1724
Стабілізація банківської системи є запорукою подальшого пожвавлення ринку нерухомості України, вважає голова ради директорів Української будівельної асоціації (УБА), голова ради директорів девелоперської компанії "XXI Століття" (Київ) Лев Парцхаладзе.
"Я бачу, що банківська система витримає, відновиться і це стабілізує ситуацію у всіх галузях української економіки, у тому числі і на ринку нерухомості", - цитує прес-служба УБА Парцхаладзе.
При цьому голова ради директорів УБА відзначив, що прийнята Національним банком України (НБУ) постанова (№319) щодо стабілізації банківської системи від 11 жовтня дозволить уникнути її обвалу.
"Прийнята постанова НБУ №319 "Про додаткові заходи щодо діяльності банків" в умовах кризи фінансових ринків - найправильніше рішення на сьогоднішній день, що дозволить уникнути обвалу банківської системи. Це також дозволить банкам розрахуватися за своїми обов'язками та упевнено ввійти в наступний рік із планами розвитку і поновленням можливостей кредитування", - вважає Парцхаладзе.
Він також підкреслив, що через слабку розвиненість фінансової системи України, і її малу інтегрованість у глобальну систему, світова фінансова криза не буде настільки відчутною в Україні, як у західних країнах.
Разом з тим Парцхаладзе запевнив, що УБА готово об'єднати зусилля із секретаріатом президента, урядом, парламентом та економістами для "розробки стабілізаційного плану для України".
УБА створена в 2005 році та об'єднує більше 200 компаній, що працюють на ринку нерухомості України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас