ОПЕК закликає всіх експортерів підтримати скорочення видобутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК закликає всіх експортерів підтримати скорочення видобутку

Енергетика
371
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) закликає всі країни-експортери нафти підтримати скорочення видобутку вуглеводнів, щоб підтримати ціновий коридор у діапазоні $70-90 за барель, повідомляє агентство Reuters.
Країни, що не входять в Організацію країн- експортерів нафти, такі як Росія, Норвегія і Мексика, також повинні взяти участь у скороченні обсягів видобутку нафти для стабілізації цін, сказав президент OPEC Шакіб Хеліль у понеділок. В інтерв'ю державному алжирському радіо Хеліль сказав, що якщо ціни на нафту впадуть нижче $70 за барель багато міжнародних нафтових проектів "будуть відкладені або скасовані". "Ціни в межах $70-90 повинні влаштувати всіх", - сказав він.
За його словами, якщо інші нафтовидобувні країни, такі як Росія, Норвегія або Мексика не підтримають зниження видобутку, OPEC буде складніше прийняти рішення. Однак OPEC і Росія, стурбовані падінням цін на нафту через глобальну кризу, не будуть обговорювати заходи щодо зниження видобутку "чорного золота" під час візиту генсека OPEC у Москву, сказав Reuters міністр енергетики Сергій Шматко в понеділок до заяви Хеліля.
Хеліль відзначив, що на засіданні картелю у Відні, що пройде 24 жовтня, вся увага буде зосереджена на тому, наскільки буде скорочено видобуток і на якому рівні організація планує зберегти запаси. Очікується, що на цьому засіданні OPEC ухвалить рішення щодо "значного" скорочення видобутку нафти для відновлення балансу попиту та пропозиції. Запаси нафти в США, за словами Хеліля, великі, а перенасиченість світового ринку пов'язана з падінням попиту в Європі та Америці.
"Найбільше збільшення попиту, відповідно до наших очікувань, може в наступному році відбутися в Китаї та Індії. Ми очікуємо збільшення попиту в Індії і Китаї на 700.000 барелів на добу", - сказав Хеліль, відзначивши, що зрослий попит буде задоволений нафтовидобувними країнами, що не входять в OPEC.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас