Більшість росіян не готові платити кадровим агентствам за працевлаштування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість росіян не готові платити кадровим агентствам за працевлаштування

122
56% росіян не готові платити кадровим агентствам за працевлаштування - показало опитування, проведене Дослідницьким центром порталу SuperJob.ru. Більшість із тих, хто негативно відповів на запитання: "Чи готові Ви заплатити кадровому агентству за своє працевлаштування?", - мотивують свою відмову тим, що агентствам зобов'язані платити роботодавці, яким агентства допомагають знайти співробітників: "За працевлаштування вже давно платять роботодавці"; "Їм за це платять організації, куди вони направляють кадри, які починають там успішно працювати". Деякі респонденти не хочуть платити за пошук роботи, оскільки вже мають сумний досвід співробітництва з агентствами з наймання персоналу: "Один раз заплатила, а результат нульовий"; "Багато обману!" Проте, третина росіян (32%) вважає, що заплатити агентству можна, але тільки "якщо робота буде гідна", "після проходження іспитового терміну", "при дотриманні низки умов і ніколи - наперед". Чоловіків, готових піти на цей крок, помітно більше, ніж жінок (38% проти 26%). Молоді росіяни частіше впевнені в тому, що знайдуть роботу самостійно, тоді як опитані середнього і старшого віку скоріше звернуться до допомоги КА: серед учасників опитування до 30 років позитивну відповідь на поставлене питання дав кожен четвертий (25%), а серед тих, кому за 50, - уже кожен другий (50%).
Завагалися з відповіддю 12% респондентів: "Залежно від обставин"; "Дивлячись яку роботу запропонують".
Кожен другий з тих, хто готовий удатися до платних послуг з пошуку роботи (51%), згодний заплатити рекрутерам не більше 25% від своєї прогнозованої місячної зарплати: "Чим менше, тим краще. Закон ринку".
35% кандидатів готові заплатити агентству від 25% до 50% від місячного окладу. "За гарантоване працевлаштування", - підкреслюють вони.
"Якщо знайдена робота дійсно того варта", 6% наших співгромадян заплатить агентству 50-75% від прогнозованої місячної зарплати.
Стільки ж опитаних (6%) готові заплатити суму, рівну місячному окладу (до 100%), "за умови повністю легального оформлення і після проходження іспитового терміну".
Суму, що перевищує місячний оклад (більше 100%), згодні заплатити кадровому агентству поодинокі кандидати (2%): "Це буде справедливо, але й зарплата на новому місці роботи повинна відповідати такому запиту".
Підбиваючи підсумки проведеного дослідження, можна відзначити, що в цілому росіяни проявляють здоровий глузд і не поспішають розлучатися зі своїми грішми в обмін на хиткі "гарантії" та обіцянку великих доходів. Кандидатам, які збираються вдатися до послуг кадрових агентств, можна порадити наступне: платити треба тільки за конкретні дії - консультації психологів, тренінги, допомогу в складанні резюме. Стежте за тим, щоб у договорі було чітко зазначено, що саме дане агентство має на увазі під словами "допомога в працевлаштуванні", і тоді співробітництво з ним не обернеться "порожньою витратою часу та грошей".
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас