Путін: Світова фінансова криза не застала Росію зненацька — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Світова фінансова криза не застала Росію зненацька

904
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що Росія виявилася підготовленою до світової фінансової кризи.
"Хотів би сказати, що ми не дозволили застати нас зненацька", - сказав В.Путін у понеділок на засіданні Консультативної ради іноземних інвестицій при уряді РФ.
Як підкреслив глава уряду, Росія, вибудовуючи свою економіку та фінансову систему, "ураховувала потенційні ризики, потенційні загрози". "Нас критикували за зайвий консерватизм, але він виявився виправданим", - відзначив В.Путін.
Прем'єр звернув увагу, що нинішнє засідання проходить в умовах, коли "світова фінансова система, світовий фінансовий порядок зазнають серйозні системні збої". "Не сказати про це було б неправильним і дивним", - сказав глава уряду.
В.Путін відзначив, що дану фінансову кризу називають найбільшою із часів "великої депресії" у США в 30-х роках минулого століття. "Події такого масштабу змушують нас по-новому глянути на світову фінансову систему, спробувати знайти причини, більш точно і виважено поставити завдання на перспективу", - відзначив В.Путін.
Як заявив глава уряду, "нинішня криза виявила неспроможність всіх основних елементів системи регулювання фінансових ринків". "Американські, європейські, британські структури при всіх розходженнях у системі їхньої організації та роботи рівною мірою виявилися захопленими зненацька. Неготовність до кризи продемонстрували і такі структури як рейтингові агентства, Базельський комітет, МВФ", - сказав В.Путін.
Він підкреслив, що в цих умовах від влади всіх країн чекають "послідовних і виразних кроків".
Прем'єр визнав, що виниклі у світовій економіці складності зачіпають і Росію, що перебуває в першій четвірці країн з впливу на зростання світового ВВП.
"Уряд Росії шукає відповіді на ці глобальні виклики і знаходить їх", - запевнив В.Путін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас