Податківці України почали перевірку необґрунтованого підвищення цін на ліки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці України почали перевірку необґрунтованого підвищення цін на ліки

464
Державна податкова адміністрація України в суботу почала щоденні оперативні перевірки підприємств із продажу ліків з метою боротьби з необґрунтованим підвищенням цін на медичні препарати.
Про це повідомила заступник голови ДПАУ Наталя Рубан на прес-конференції в суботу в Києві.
"У податкової адміністрації буде багато питань до суб'єктів, які необґрунтовано підвищили ціни. Із сьогоднішнього дня ми почали оперативні перевірки на підприємствах роздрібної торгівлі", - проінформувала вона.
Рубан відзначила, що ДПАУ також буде зводити отриману під час перевірок інформацію і представляти її Кабінету міністрів України.
Як повідомлялося, уряд України обмежив розмір надбавки на ліки в Україні 10% для оптових цін і 25% - для роздробу. "На базі національних переліків ліків ми затвердили обмеження на оптову та роздрібну ціни", - заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.
Вона підкреслила, що на зустрічі з учасниками ринку ліків уряд домовився протягом трьох днів повернути ціни на ліки до рівня, що існував на 1 жовтня нинішнього року. "Уряд доручив ДПАУ, Держінспекції з контролю за цінами закривати і робити ревізію в тих аптеках, які не знизять ціни", - підкреслила вона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас