Тимошенко пропонує створити "коаліцію захисту від світової фінансової кризи" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко пропонує створити "коаліцію захисту від світової фінансової кризи"

Казна та Політика
2356
7 грудня ц. р. позачергових виборів парламенту не буде.
Про це заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко в телезверненні до народу. "Уряд і парламент України повинні працювати разом. Ніяких дострокових виборів, тому що вони відкриють всі шлюзи для світової фінансової кризи, тому 7 грудня виборів не буде", - сказала вона.
Тимошенко запропонувала всім фракціям, представленим у парламенті, об'єднатися в "коаліцію захисту від світової фінансової кризи" і на цій основі переформатувати склад уряду. Вона запросила всіх лідерів фракцій вже завтра, 20 жовтня, о 12:00 почати консультації в парламенті.
"На базі нової коаліції я пропоную терміново переформатувати Кабінет міністрів, створити уряд захисту України від світової фінансової кризи, надавши йому можливість негайно реагувати на світові і внутрішні виклики. Кожна фракція повинна надати своїх найкращих фахівців для роботи в уряді . Така коаліція і уряд повинні діяти аж до того часу, поки загроза фінансової кризи буде відведена від країни і від світу. А потім, робіть які завгодно вибори", - сказала прем'єр.
Нагадаємо, 9 жовтня Президент України Віктор Ющенко підписав указ "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання і призначення позачергових виборів". Згідно з указом, нові вибори повинні відбутися 7 грудня. 10 жовтня ц.р. Окружний адміністративний суд Києва скасував даний указ В.Ющенка за позовом БЮТ. У відповідь на це глава держави своїм указом ліквідовував Окружний адмінсуд, створивши Центральний окружний адміністративний і Лівобережний окружний адміністративний суд. 17 жовтня Центральний окружний адмінсуд скасував рішення Окружного адмінсуду.
За словами Ющенка, позачергові парламентські вибори неодмінно відбудуться. "Вибори ці відбудуться незалежно від трюків, які чинить прем'єр-міністр і її політична сила", - заявив він 15 жовтня під час прес-конференції в Запоріжжі.
У той же час, заступник голови Секретаріату президента Андрій Кислинський повідомив, що дата позачергових виборів до ВР може бути змінена, якщо ЦВК доведе таку необхідність.
16 жовтня ц.р. Тимошенко заявила, що сподівається на скасування Ющенком указу про проведення позачергових парламентських виборів. При цьому вона зазначила, що готова піти на будь-які умови, які дозволять уникнути дострокових виборів до Верховної Ради.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас