У Пекіні визнають, що світова фінансова криза все більше впливає на розвиток китайської економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Пекіні визнають, що світова фінансова криза все більше впливає на розвиток китайської економіки

Казна та Політика
762
Потрясіння на фінансових ринках і нестабільність світової економіки роблять усе більш істотний вплив на економічний розвиток Китаю, заявив у понеділок на брифінгу начальник Державного статистичного управління (ДСУ) КНР Лі Сяочао.
"У цей час головним протиріччям і проблемою є потрясіння і постійні зміни на світовому фінансовому ринку, помітне зниження темпів розвитку світової економіки. Значно виросло число факторів невизначеності та нестабільності у світовій економічній ситуації, що безупинно позначається на нашому економічному розвитку", - сказав він.
Чиновник роз'яснив, що це пов'язано, у першу чергу, з тим, що "Китай став державою, відкритість якої для зовнішнього світу постійно росте, зв'язки якої зі світовою економікою постійно зміцнюються".
Він відзначив, що за перші три квартали 2008 року на 8,9 процентних пункту в порівнянні з тим же періодом 2007 року знизився внесок зовнішньої торгівлі країни в зростання національної економіки, склавши 12%.
"Будучи країною з відповідальним підходом, Китай повинен уважно стежити, тверезо оцінювати, щільно співробітничати з різними країнами та міжнародними організаціями. Ми впевнені, що спільними зусиллями з іншими державами і міжнародними організаціями ми зможе подолати цей складний період і досягти якнайшвидших результатів", - сказав начальник ДСУ КНР.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас