Кабмін обмежив надбавку на ліки в Україні 10% для оптових цін і 25% для роздробу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін обмежив надбавку на ліки в Україні 10% для оптових цін і 25% для роздробу

456
Кабінет міністрів України обмежив розмір надбавки на ліки 10% - для оптових цін та 25% - для роздробу, повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.
На прес-конференції в минулу п'ятницю за підсумками позачергового засідання Кабінету міністрів вона повідомила, що уряд прийняв два рішення, "які стосуються наведення швидкого порядку на ринку лікувальних засобів".
"На базі національних переліків ліків ми затвердили обмеження на оптову і роздрібну ціни", - сказала Тимошенко.
За її словами, відповідно до рішень уряду Держмитслужба повинна проаналізувати ціни на ліки на кордоні і їхню відповідність цінам виробників.
Прем'єр підкреслила, що Державна аналогова адміністрація, Держінспекція з контролю за цінами і місцеві держадміністрації повинні також проаналізувати ситуацію із цінами на ліки.
Тимошенко повідомила, що на зустрічі з учасниками ринку ліків уряд домовився протягом трьох днів повернути ціни на ліки до рівня, що існував на 1 жовтня нинішнього року.
"Уряд доручив ДПАУ, Держінспекції з контролю за цінами закривати і робити ревізію в тих аптеках, які не знизять ціни", - підкреслила вона.
Тимошенко також знову пообіцяла оприлюднити імена політиків, які стоять за підвищенням цін у випадку, якщо протягом трьох днів ціни не будуть знижені.
Вона повідомила, що уряд також ухвалив рішення щодо включення до складу Держінспекції з контролю за лікувальними засобами національної лабораторії біоеквівалентності ліків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас