Світові лідери проведуть серію "антикризових" самітів, перший - 11 листопада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові лідери проведуть серію "антикризових" самітів, перший - 11 листопада

Казна та Політика
243
Лідери США і Євросоюзу домовилися провести для вироблення заходів з подолання світової фінансової кризи і для запобігання аналогічних потрясінь у майбутньому серію міжнародних самітів.
"Три лідери провели досить плідну дискусію, під час якої обговорили координацію подальших кроків щодо подолання нинішньої кризи у світовій економіці", - говориться в заяві за підсумками зустрічі в Кемп-Девіді президента США Джорджа Буша, президента Франції, що тимчасово головує в ЄС, Ніколя Саркозі і голови Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу.
Вони вирішили вступити в контакт із іншими світовими лідерами, щоб домовитися про проведення серії самітів, присвячених викликам, з якими стикається глобальна економіка.
"Першу зустріч голів держав та урядів пропонується провести в США незабаром після президентських виборів (11 листопада), обговорити на ній наявний прогрес у справі подолання кризи і домовитися про основні принципи реформи, необхідної, щоб уникнути повторення подібних подій і забезпечити загальне процвітання. Наступні саміти будуть присвячені конкретним крокам з реалізації цих принципів", - відзначено в заяві.
Передбачається, що протягом цих зустрічей лідери планети переосмислять систему фінансів і позбудуться від "поганих звичок".
Виступаючи в суботу на прес-конференції після зустрічі із президентом Франції та з головою Європейської Комісії, Дж.Буш повідомив, що "важливо працювати разом, тому що і кризу ми переживаємо разом", відзначивши при цьому необхідність збереження та зміцнення вільної ринкової системи.
"Ми хотіли б працювати разом з американцями над створенням капіталізму 21 століття", - сказав у свою чергу Саркозі.
Французький президент і голова ЄС, за даними ЗМІ, хотіли б обговорити під час саміту питання реформування світової фінансової системи, включаючи посилення нагляду за транснаціональними банками, зміцнення системи регулювання ринків, у тому числі хедж-фондів, рейтингових агентств, офшорних зон.
"Разом ми повинні перебудувати капіталізм так, щоб він був більш ґречним до людини, більш ґречним до нашої планети, більш ґречним до майбутніх поколінь, і покінчити з капіталізмом, що одержимий невгамовним пошуком короткострокових вигод" - заявив Саркозі.
Президент США повідомив, що на саміті будуть присутні представники як G8, так і країн, що розвиваються. Білий дім, як дають зрозуміти його представники, хотів би вислухати весь широкий спектр ідей, не тільки з боку європейців, але й з боку азіатських країн, що розвиваються.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас