DHB Bank створює банк в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

DHB Bank створює банк в Україні

Фондовий ринок
2257
Український банківський ринок, незважаючи на обмеження НБУ, продовжує залишатися привабливим для європейських інвестицій - один з найбільших голландських банків Demir-Halk Bank реєструє "дочку" в Україні. Банкіри вважають, що на тлі зниження вартості фінансових активів голландцям було б вигідніше купити вже готову установу.
Як стало відомо, незважаючи на уповільнення темпів зростання українського банківського ринку, на нього виходить голландський DHB Bank. "Незважаючи на складну ситуацію у світі, ми хочемо почати працювати в Україні. Навряд чи ми будемо купувати банк, швидше за все створимо власний. У нас є клієнти в Україні, Росії, Казахстані і Македонії", - повідомив генеральний директор DHB Bank Абрам Руджерс.
За інформацією джерела, знайомого із планами DHB Bank, голландський банк через свій турецький офіс уже подав у НБУ документи на відкриття "дочки". DHB Bank - універсальний банк, активно представлений у роздрібному, іпотечному і корпоративному сегментах. У групу входять чотири кредитні установи - у Голландії, Бельгії, Німеччині та Туреччині. Зараз в Україні присутні такі гравці з Голландії, як ING Group (ІНГ Банк Україна) і Credit Europe Bank (Кредит Європа Банк).
Demir-Halk Bank був створений в 1992 році. На 1 жовтня 2008 року його активи становили 2,107 млрд євро, прибуток за 2007 рік - 18,683 млн євро. Найбільші акціонери: голландський HCBG Holding B.V. (70%) і Turkiye Halk Bankasi A.S. (30%).
Учасники ринку говорять, що зараз не найкращий момент для виходу на нові ринки, але постанова Нацбанку #319, що заборонила активне кредитування, навряд чи вплине на плани DHB Bank. "Коли вони повноцінно почнуть роботу в Україні, криза вже закінчиться. Якщо вони не квапляться, реєстрація банку буде дешевшою, ніж його покупка, тим більше що купувати невідомий банк із боргами невигідно. Але реєстрація забирає час - деякі реєструють банки по два роки", - відзначає заступник голови правління Першого інвестиційного банку Сергій Каплін. Втім, в умовах зниження вартості українських активів через фінансову кризу голландці цілком могли б купити гарний банк за низькою ціною, додають банкіри.
"Найвигідніші угоди здійснюються під час кризи. Зараз було б правильно купити банк, з огляду на труднощі в банків з ліквідністю і ціни, які набагато нижчі, ніж були до кризи, - упевнений голова наглядової ради банку 'Демарк' Олександр Стеценко. - Створення банку - тривалий процес: реєстрація займає до дев'яти місяців, і ще рік-два потрібно, щоб повноцінно запрацювати".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас