Криза змушує Софію Ротару продати віп-готель імені себе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза змушує Софію Ротару продати віп-готель імені себе

1964
Фінансова криза накрила з головою не тільки простих людей, але пройшлася і по багатих і знаменитих. Зірки шоу-бізнесу змушені тугіше затягти пояси. Найменше пощастило співачці Софії Ротару. Через кризу, що наскочила, їй довелося виставити на продаж недобудований віп-готель у Ялті.
Криза примушує Софію Ротару розстатися із мрією про бізнес, що забезпечить їй безбідну старість.
Зневірившись, артистка вирішила продати недобудований готельний комплекс у курортній Ялті. Будівництво елітного готелю в Криму імені себе (бутік-готель назвали "Вілла Софія") - перший бізнес-проект співачки. Готель Софія мріяла звести ще разом із чоловіком. Після його смерті співачка вирішила добудувати елітний готель на згадку про нього.
Ділянку під готель співачка буквально відвоювала в місцевої влади. Для цього Ротару навіть зверталася до Президента України Віктора Ющенка. Але результат того вартий - архітектурна пам'ятка, легендарні купальні Роффе, побудовані в 1897 році, перейшли в користування зірки.
Роботи з реставрації і перебудови історичної будівлі, на думку видання, можна сміливо назвати "будівництвом століття". Був відновлений вхідний портал і хол у марокканському стилі з ліпниною з гіпсу. На реконструкцію, ремонт та облаштованість Софія Ротару витратила значну суму - близько 7 мільйонів доларів.
Сьогодні "Вілла Софія" являє собою невеликий затишний готель із мансардою, розрахований на 12 номерів. Також тут розташовується італійський ресторан, лаунж-кафе з караоке і навіть спа-кабінет.
Управляти готелем Ротару планувала самостійно, а допомагати їй повинні були син Руслан і невістка Світлана Євдокименко.
Для запуску проекту були потрібні чималі інвестиції. Але тут грянула криза.
"Будівництво готельного комплексу такого рівня вимагає величезних грошових вкладень, зараз таких грошей просто нема, - ділиться помічник артистки. Софія Михайлівна влізла у величезні борги, і будівництво довелося заморозити. Об'єкт, що повинен приносити дохід, приносить збитки".
"Нестабільна фінансова ситуація, ви ж розумієте. Саме тому рішення заморозити об'єкт зараз найбільш раціональне", - коментує сумну ситуацію близький друг співачки.
"Готель потрібно продавати", - вирішила долю готелю сама Ротару.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас