У Молдавії будуть боротися з демпінгом кондитерських виробів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Молдавії будуть боротися з демпінгом кондитерських виробів

260
Молдавія почала антидемпінгове розслідування відносно імпорту кондитерських виробів із цукру та шоколаду, повідомили в уряді республіки.
Уточнюється, що процедуру розслідування із приводу поширення застосовності захисних заходів до імпорту кондитерських виробів із цукру та шоколаду почато Агентством із захисту конкуренції як органом розслідування антидемпінгових, компенсаційних і захисних заходів.
Відповідне прохання Агентству направила Національна асоціація виробників Молдавії, що представляє інтереси більшості виробників кондитерських виробів і покриває 80% від загального обсягу виробленої продукції.
Об'єктом розслідування є кондитерські вироби із цукру (включаючи білий шоколад), що не містять какао; шоколад та інші готові продукти, що містять какао; борошняні кондитерські вироби; печиво, що містить какао.
Виробники Молдавії представили доводи, згідно з якими імпорт згаданих товарів зріс як в абсолютній величині, так й у частці займаного ринку. Обсяги імпорту згаданих товарів негативно вплинули на частку ринку місцевих виробників на рівні цін, що застосовуються виробниками, і негативно відбилися на фінансовому стані молдавської промисловості.
Орган розслідування заявив, що вивчить обсяг імпорту розслідуваних товарів, запросить у виробників відповідну інформацію і якщо буде потреба звірить отримані дані з імпортерами, торговельними підприємцями та агентами, виробниками, торговельними асоціаціями та організаціями.
Зацікавлені сторони і представники країни-експортера можуть ознайомитися з усією представленою органу розслідування інформацією, пов'язаною з розслідуванням, за винятком внутрішніх документів, підготовлених владою Молдавії. Вони також можуть представити свою думку і коментарі із приводу цієї інформації.
Якщо орган розслідування вирішить, що будь-яка зацікавлена сторона представила помилкову або інформацію, що вводить в оману, така інформація не буде взята до уваги і будуть використовуватися наявні факти. Тривалість процедури розслідування становить 9 місяців. Якщо після закінчення цього строку орган розслідування прийде до висновку, що немає необхідності в спостережних і захисних заходах, розслідування буде припинено в місячний термін.
Планується, що введення спеціальних мит дозволить установити нормальне конкурентне середовище для закордонної і молдавської продукції кондитерської промисловості, дозволить розвиватися національній галузі.
Постанова уряду Молдавії передбачає, що особливе спеціальне мито на імпортовані в країну кондитерські вироби із цукру (включаючи білий шоколад), що не містять какао, а також шоколад та інші готові харчові продукти, що містять какао, у період з 1 вересня по 31 грудня 2008 року складе 20%, але не менше 60 євро за тонну. З 1 січня по 31 грудня 2009 року розмір мита складе 19,5%, але не менше 57,5 євро за тонну, з 1 січня по 31 грудня 2010 року - 19%, але не менше 55 євро за тонну, а в період з 1 січня 2011р. по 15 лютого 2012р. -18,5%, але не менше 52,5 євро за тонну.
Відповідно до документа, спецмито на імпортовані пряники, печиво, вафлі та іншу продукцію такого роду складе 17%, але не менше 50 євро за тонну в період з 16 вересня по 31 грудня 2008 року, у період з 1 січня по 31 грудня 2009 року - 16,5%, але не менше 48 євро за тонну. В 2010 році розмір мита складе 16%, але не менше 46 євро за тонну, а в період з 1 січня 2011 року по 15 лютого 2012 року - 15,5%, але не менше 44 євро за тонну. Найбільшою кондитерською фабрикою Молдавії є кишинівське підприємство "Bucuria" (у перекладі "Радість"). Більша частина кондитерської продукції завозиться в республіку з України та Росії.
За матеріалами:
Новий Регіон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас