Чутки про втрати російських інвесторів в закордонну нерухомість сильно перебільшені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чутки про втрати російських інвесторів в закордонну нерухомість сильно перебільшені

Нерухомість
374
Заголовки, що майоріли на сторінках багатьох інтернет-видань, що повідомляють про 40-процентні збитки російських покупців нерухомості в Європі у зв'язку зі світовою фінансовою кризою, необгрунтовані.
Нагадаємо, що в минулий четвер у російськомовних інтернет-ЗМІ з'явилася інформація про те, що російські інвестори, що вклали гроші в житло за кордоном, уже втратили в результаті фінансової кризи, що викликала зниження цін, близько 40 відсотків від вкладених коштів. Однак, за словами експерта ринку, головного редактора порталу Prian.ru - "Нерухомість за кордоном" Олексія Коновалова, настільки значне зниження вартості торкнулося квадратних метрів тільки в деяких регіонах Балтії.
Більше того - відбулося це ще до поточної фінансової кризи: ціни на нерухомість у Латвії почали падати в 2007 році. Найбільш різкий спад уже позаду. Також в 2007 і 2008 р. знижувалася вартість нерухомості у Великобританії та Ірландії - країнах, які першими в Європі відчули вплив світової фінансової кризи. Цього року почався спад на іспанському ринку.
Інвестори з Росії, що вклали свої кошти в ці ринки, стикаються із втратами тільки в тому випадку, якщо їм необхідно терміново перепродати свою нерухомість. Більшість аналітиків ринку закордонної нерухомості вважають, що в довгостроковій перспективі ціни відновлять своє status quo. Зараз нерухомість можна вигідно здавати в оренду.
У Європі досить ринків, де ціни не знижувалися, не знижуються і не будуть знижуватися навіть під час світової фінансової кризи. Це більша частина Болгарії, Албанія, італійська Калабрія, Словаччина, Чехія та Кіпр. За межами Європи можна виділити ОАЕ, деякі міста Ізраїлю, Домініканську Республіку, Бразилію.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас