Уолл стріт завершила найкращий тиждень на фоні найгіршого обвалу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уолл стріт завершила найкращий тиждень на фоні найгіршого обвалу

Фондовий ринок
538
Уолл стріт завершила в п'ятницю найкращий тиждень на тлі найгіршого обвалу в історії фінансового бізнесу. Індекс Dow Jones Wilshire 5000 закрився на позначці 9.514,30, завершивши тиждень у цілому додаванням 393,52 пункту або 4,31%.
"Цей результат означає сукупний прибуток по цінних паперах за тиждень у розмірі $500 млрд. Це найкращий тижневий прибуток починаючи з 1 лютого 2008 року, коли DJ Wilshire закрився за тиждень із плюсом 667,47 пункту або 4,97%", - повідомила керуючий директор асоціації, що займається статистикою фондового ринку, Wilshire Associates Incorporated Кім Шеферд.
Однак з початку цього драматичного місяця індекс упав на 19,88%, що приблизно дорівнює $2,8 трлн, відзначила Шеферд. Ринок побачив деякі позитивні сигнали в результаті початих урядом заходів, як викуп акцій у дев'ятьох найбільших банках і гарантії при наданні кредитів, що розморозило ситуацію на міжбанку. Хоча ні приголомшуючий успіх компанії Google, квартальний прибуток якої виріс на 26%, ні оптимістична стаття Уоррена Баффета в New York Times, у якій він висловив упевненість, що прийшов час купувати, не змогли переломити скепсис інвесторів.
"Побоювання рецесії переважили прибутки Google і коментарі Баффета на цій торговельній сесії, що пережила злети і падіння", - відзначила в коментарі телекомпанія CNN. Ринок пішов униз головним чином на новині про те, що будівництво нових будинків у вересні досягло мінімуму за останні 17 років, вважає Wall Street Journal, відзначаючи при цьому певне послаблення в дефіциті ресурсів на фінансовому ринку.
"Зокрема, покупці виглядають зголоднілими по цінних паперах, підкріплених активами", - відзначило видання. У підсумку американські біржові індекси за підсумками торгів у п'ятницю продемонстрували нехай відносно невеликий, але все-таки спад. Індекс Dow Jones industrial Average, показник руху курсів акцій 30 найбільших промислових корпорацій, знизився на 1,41%, досягши 8852,22 пункту. Індекс S&P 500 найбільших за ринковою капіталізацією компаній підсунувся вниз на 0,62%, досягши 940,55 пункту.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас