Зовнішекономбанк купує банк Глобекс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зовнішекономбанк купує банк Глобекс

Фондовий ринок
379
Державна корпорація "Банк розвитку та зовнішньоекономічної діяльності (Зовнішекономбанк)" підтвердила покупку банку "Глобекс", що зіткнувся з фінансовими проблемами через відтік коштів клієнтів.
"Банк Росії та Мінфін РФ розглядають можливість виділення Зовнішекономбанку цільового депозиту обсягом 2 млрд. доларів США терміном на один рік для придбання до 100% акцій ЗАТ ОКБ "Глобекс". Кошти будуть спрямовані на реалізацію програми надання йому фінансової допомоги з метою стабілізації роботи банку й безумовного забезпечення виконання зобов'язань перед клієнтами й контрагентами", - говориться в повідомленні Зовнішекономбанку.
"Рішення про придбання банку «Глобекс» підлягає затвердженню наглядацькою радою Зовнішекономбанку", - відзначається в заяві.
Раніше про можливу угоду з посиланням на джерела повідомило агентство Reuters. За цими даними, сума угоди - символічна до 5 тис. рублів.
Про проблеми з ліквідністю в банку Глобекс стало відомо днями. Банк тимчасово призупинив виплати по достроковому розірванню внесків "через ажіотажний попит з боку вкладників". Відтік коштів з внесків з 1 жовтня склав 15%.
Таким чином, Глобекс став четвертим за останній місяць банком з топ-50, що не встояв перед кризою. Жертвами кризи, викликаної дефіцитом ліквідності й кризою довіри вже впали три банки з п'ятдесяти найбільших - КІТ Фінанс, придбаний РЖД та Алроса, і Зв'язок-банк, що дістався ЗЕБу та Собінбанк, куплений Газенергопромбанком.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас