ОПЕК терміново обговорить падіння цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК терміново обговорить падіння цін на нафту

Енергетика
410
Лідери країн, що входять в ОПЕК, мають намір провести 24 жовтня екстрену нараду у зв'язку з падінням цін на нафту.
Спочатку передбачалося, що саміт Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) пройде 18 листопада.
Приводом для зміни планів стало різке зниження цін на нафту, що у четвер коштувала менше 70 доларів за барель.
У п'ятницю ціна піднялася ледь вище позначки 70 доларів. Однак нинішній рівень цін більш, ніж на 50% нижчий від рівня тримісячної давнини, коли за барель сирої нафти платили 147 доларів.
"В останні кілька днів ціна на нафту різко впала через зрослі побоювання із приводу рецесії в економіці західних країн, а також через спад у споживанні енергоресурсів", - повідомило державне радіо Ірану, підтвердивши інформацію про зустріч лідерів ОПЕК наступного тижня у Відні.
Як заявив міністр нафтової промисловості Катару Абдулла аль-аттья, можливим рішенням країн ОПЕК може стати скорочення обсягів видобутку нафти мінімум на мільйон барелів на день.
Міністр нафтової промисловості Нігерії Одейн Аджумогобіа сказав, що зустріч дасть можливість учасникам ОПЕК обговорити заходи, які країни-експортери нафти можуть вжити в сформованій ситуації. Як передає агентство Рейтер з посиланням на Аджумогобіа, конкретного плану дій країни ОПЕК ще не виробили.
Агентство Ассошіейтед прес із посиланням на нафтового брокера JBC Energy повідомляє, що ОПЕК, швидше за все, постарається "захистити те, що президент ОПЕК Шакіб Хеліль нібито назвав "ідеальною ціною" від 70 до 90 доларів за барель".
Країни ОПЕК уже знижували рівень видобутку нафти після зустрічі представників організації у вересні.
Тоді було вирішено знизити сукупний видобуток нафти більш ніж на 500 тисяч барелів на день.
Однак президент ОПЕК Шакіб Хеліль висловив сумніви, що цей захід допоможе зупинити падіння цін на нафту, пов'язане зі становищем у світовій економіці.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас