Нафтогаз України: Метою посилення договірних умов на постачання газу є покращення дисципліни його споживання та оплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз України: Метою посилення договірних умов на постачання газу є покращення дисципліни його споживання та оплати

Енергетика
177
Передбачені новими договорами на постачання природного газу більш жорсткі санкції обумовлені необхідністю поліпшення дисципліни витрати палива та оплати за нього, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-центрі НАК "Нафтогаз України" у п'ятницю.
"Дійсно, у нові договори введені більш жорсткі санкції за безлімітне споживання газу з метою підсилити дисципліну витрати палива, розрахунків за нього і головне - підвищити рівень ефективності менеджменту теплопостачальних підприємств. При цьому новий договір істотно не відрізняється від того, котрий підписало більшість теплокомуненерго торік", - відзначив співрозмовник агентства.
У держхолдингу уточнили, що нові договори з "Газом України" уже підписало більше 600 теплопостачальних підприємств, або близько 60% їхньої загальної кількості.
"Процес укладання договорів з іншими підприємствами триває. Більше того, такі ж договори з "Газом України" уже підписали і працюють по них усі міськ- та облгази", - відзначили в прес-центрі.
"Нові договори не хочуть підписувати ті, у кого великі борги і порушення в сфері оплати газу, і ті, хто вже зараз упевнений, що буде безлімітно споживати газ, не платити за нього і далі нарощувати борги", - переконані в "Нафтогазі України".
Раніше мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус заявив, що запропонований комунальному підприємству "Івано-Франківськтеплокомуненерго" договір про постачання природного газу на опалювальний сезон 2008-2009 р. є усвідомленою спробою довести підприємство до банкрутства.
На його думку, передбачені в новому договорі штрафні санкції за несвоєчасні розрахунки за газ, "у тому числі й у розмірі 200%", є неприйнятними.
"Газ України" поставляє підприємствам теплоенергетики імпортний природний газ із ресурсів НАК "Нафтогаз України".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас