Українській економіці необхідна девальвація гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українській економіці необхідна девальвація гривні

Валюта
5800
Україні необхідна девальвація гривні, бездефіцитний бюджет і підтримка банківської системи рефінансуванням, щоб скоротити вплив міжнародної фінансової кризи на національну економіку, вважають експерти Інституту вивчення Росії (ІВР).
"Стримування інфляції - не пріоритет... Плавна девальвація гривні (золотовалютні резерви можна зменшити на $8 млрд) пом'якшить негативні тенденції платіжного балансу і трохи підтримає експортні галузі. Для підтримки економічного зростання необхідно "роздруковувати" нові інвестиційні можливості (інфраструктура, земля, Євро-2012)", - говориться в дослідженні ІВР, текстом якого володіє агентство "Інтерфакс-Україна".
Крім того, ІВР рекомендує підсилити якість ризик-менеджменту в українській банківській системі та збільшити кількість інструментів фондового ринку.
У свою чергу, владі Росії Інститут радить направити ресурси держави на рефінансування і/або викуп "проблемних, але перспективних активів", а також підвищити прозорість порядку розподілу рефінансування Банку Росії і розширити доступ до нього банків "другого рівня".
Крім того, за оцінкою ІВР, доцільне скорочення питомої ваги долара в національних резервах Росії і підготовка її бюджетної системи до сценарію "нафта дешевше $50".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас