Тарута: Металургійні підприємства скоротять на одну третину кількість працівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарута: Металургійні підприємства скоротять на одну третину кількість працівників

Казна та Політика
995
Власники металургійних підприємств планують скорочення кількості працівників на одну третину.
Про це заявив сьогодні голова ради директорів ІСД Сергій Тарута, передає кореспондент РБК-Україна. "Це не наша провина, ми просто не можемо забезпечити цих людей зарплатою", - сказав він.
На його думку, у зв'язку з цим протягом найближчих 10 днів українська влада повинна об'єднати зусилля уряду, Секретаріату президента, ВР і НБУ для термінового ухвалення пакету антикризових рішень. "Через 1-3 місяці вже буде пізно їх приймати", - наголосив Тарута.
Також корпорація "Індустріальний Союз Донбасу" оголосила про припинення реалізації всіх інвестиційних проектів в Україні. С.Тарута уточнив, що інвестпроекти модернізації і розвитку виробництва на "Алчевському металургійному комбінаті" передбачали освоєння капвкладень у розмірі 2 млрд дол., на "Дніпровському металургійному комбінаті ім. Дзержинського" – 1,2-1,5 млрд дол.
Голова ради директорів ІСД наголосив, що на даний час практично всі підприємства галузі в Україні перебувають на межі зупинки. "Ми зіткнулися з відсутністю попиту на свою продукцію", - пояснив Тарута. Він також відзначив, що підприємства, які намагалися реалізувати інвестпрограми для розвитку виробництва, зараз перебувають у набагато гіршому стані, ніж ті, які цього не робили. "Тому що у них значний портфель західних кредитів, і є більший ризик, що вони будуть відкликані", - наголосив Тарута.
Зовнішніх запозичень в 2-3 млрд дол. буде недостатньо для подолання кризових явищ в українській економіці, перш за все в її фінансовому сектор, на думку С.Тарути. Він також висловився за перегляд проекту держбюджету-2009 на користь зменшення його витрат. Крім того, на думку голови ради директорів ІСД, в 2009 р. необхідно зменшити витрати українських державних корпорацій, в т.ч. НАК "Нафтогаз України", "Укрзалізници" і т.д. "Без цього ситуація не стабілізується, без цього будуть дефолти", - підкреслив Тарута.
Раніше Evraz Group заявляв про зацікавленість в активах Індустріального союзу Донбасу. 4 липня ц.р. після зборів акціонерів Алчевського меткомбінату (АМК), який входить до ІСД, представники підприємства повідомили, що Evraz недавно провів аудит АМК і Дніпровського меткомбінату ім. Дзержинського (ДМК).
Відзначимо, в червні 2008 р. корпорація "Індустріальний Союз Донбасу" і ВАТ "Арселорміттал Кривий Ріг" оголосили про створення двостороннього консорціуму, плануючого брати участь у приватизації Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд (КГЗКОР), будівництві на чорноморському узбережжі глибоководного вантажного порту і розробці родовища марганцевих руд.
Нагадаємо, ІСД контролює АМК, Алчевський коксохімзавод, ДМК ім. Дзержинського, а також меткомбінат Dunaferr в Угорщині і Huta Stali Czestochowa в Польщі. Минулого року підприємства ІСД сплавили 9,5 млн т сталі. У 2006 р. виручка ІСД склала 3,75 млрд дол., EBITDA – 0,7 млрд дол. Основними власниками є Сергій Тарута і Віталій Гайдук. Перший заявив про викуп долі партнера
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас