Мінпаливенерго констатує недотримання окремими нафтотрейдерами рекомендованих цін на нафтопродукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпаливенерго констатує недотримання окремими нафтотрейдерами рекомендованих цін на нафтопродукти

Енергетика
283
Міністерство палива й енергетики констатує недотримання окремими учасниками ринку реалізації світлих нафтопродуктів цінових коридорів, які щодекадно встановлюються секретаріатом Експертно-аналітичної групи з питань функціонування ринку нафти й нафтопродуктів.
Про це сказано в повідомленні міністерства.
Ця проблема розглядалася на засіданні Експертно-аналітичної групи 15 жовтня.
Міністр палива й енергетики Юрій Продан вказав на необхідність знайти механізми чіткої співпраці, що б вчасно запобігало виникненню подібних ситуацій.
З його слів, трейдери повинні вчасно реагувати на зміни, які відбуваються на світових ринках, особливо на зниження вартості нафти й нафтопродуктів.
Продан додав, що не бачить підстав для підвищення роздрібних цін на паливо до 20 жовтня.
Хто з нафтотрейдерів не дотримується цінових рекомендацій, не повідомляється.
Зі слів виконавчого директора консалтингової компанії United Petroleum Consultants (UPECO) Сергія Куюна, підвищення цін окремими трейдерами було пов'язане з підвищенням курсу гривні на міжбанку на початку жовтня.
У майбутньому, зі стабілізацією курсу, ціни на бензин, зі слів експерта, будуть знижуватися на 10-15 копійок за літр щодня.
Як повідомляло агентство, експертно-аналітична група з ринку нафтопродуктів підвищила на 11-20 жовтня граничні ціни на бензин А95 на 3,5% до 6 гривень/літр, на дизельне паливо на 5,74% до 6,63 гривні за літр.
Це перше підвищення показників цінового коридору з 3 декади липня.
На 1-10 жовтня експертно-аналітична група з ринку нафтопродуктів знизила граничні ціни на бензин А95 на 3% до 5,8 гривень/літр, на дизпаливо - на 1,55% до 6,37 гривні за літр.
Рекомендовані ціни на нафтопродукти секретаріат експертно-аналітичної групи визначає на кожну декаду місяця, виходячи, зокрема, із зовнішньої кон'юнктури ринку нафти й нафтопродуктів.
Антимонопольний комітет почав розслідування діяльності нафтотрейдерів на предмет можливої змови у зв'язку з одночасним установленням однакових цін на бензин А95 на автозаправних станціях у Києві й Київській області.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас