Вкладники двох російських фінансових пірамід втратили два мільярди рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вкладники двох російських фінансових пірамід втратили два мільярди рублів

Кримінал
704
У Росії почалося розслідування діяльності двох компаній, які за всіма ознаками є фінансовими пірамідами, заявив керівник головного управління МВС по Приволзькому федеральному окрузі Володимир Щербаков.
Про це повідомляє РІА Новости. Збиток вкладників склав два мільярди рублів.
За словами Щербакова, точне число потерпілих не визначено. За попередніми даними, у Кірові збитків зазнали 300 осіб, а в Пермі - 1200 осіб. Ці люди були вкладниками ТОВ "Кама-Інвест" та Ex Investment Group. На території Приволзького округу працювали 10 філій компаній. Усього ж на території Росії фірмам належали 20 підрозділів. "Кама-Інвест" є одним із представництв Ex Investment Group.
За даними слідчих, співробітники цих фірм укладали договори позики, за умовами яких товариства зобов'язалися виплачувати щомісяця до 50 відсотків від внесеної суми. При цьому кошти для виплати відсотків ішли із сум, отриманих від нових вкладників. За словами Щербакова, "Кама-Інвест" та Ex Investment Group нібито направляли отримані гроші в Москву для інвестування в різні проекти. Фірми пропрацювали не набагато більше півтора року.
25 червня Федеральна служба фінансових ринків (ФСФР) оголосила про початок боротьби з фінансовими пірамідами та опублікувала список з 16 фірм та одного громадянина США, у діяльності яких відомство побачило ознаки фінансових пірамід. У списку ФСФР у червні опинилася й Ex Investment Group.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас