Кінах: Світова продовольча криза відбивається на Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах: Світова продовольча криза відбивається на Україні

663
Різке збільшення цін на сільськогосподарську продукцію на зовнішніх ринках відображається і на ситуації в Україні. Про це заявив народний депутат України, президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.
За його оцінкою, у бюджеті середньоєвропейської сім'ї витрати на продукти харчування становлять 12-15% на місяць. "А в структурі бюджету української сім'ї ця цифра "дотягає" часом і до 60-70%. І збільшення цін на продукти харчування торік від 40% до 70% - це нещадний удар по платоспроможності українських громадян. Що буде в нинішньому році в умовах нестабільності української економіки на тлі політичної кризи - одному Богові відомо", - сказав народний депутат України.
Анатолій Кінах відзначив, що у зв'язку з гострою соціальною проблематикою в уряду постійно виникає спокуса вирішувати питання регулювання цін на продовольчі товари директивними, адміністративними методами.
"Ці методи дуже далекі від законів реальної економіки. У тому числі і того, що стосується цінової політики, квот, ліцензій, заборон на експорт сільськогосподарської продукції тощо", - резюмував співрозмовник.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас