Оністрат: "Пожежа" у фінансовій сфері не погашена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оністрат: "Пожежа" у фінансовій сфері не погашена

1252
Указ про заморожування депозитів і припинення кредитування виявився своєрідним "рятувальним колом", що Національний банк кинув комерційним банкам. Про це сказав незалежний банківський експерт Андрій Оністрат.
Цей указ він оцінює як позитивний для стабілізації банківської системи України. Експерт нагадав, що це не перший прецедент застосування такого заходу.
"Перший прецедент був під час помаранчевої революції. Тоді указ, підписаний Арсенієм Яценюком, урятував банківську систему від колапсу. Я думаю, що зараз Національний банк іде по шляху того, що вже було реалізовано раніше. Але - доповнивши це ще декількома позиціями, які в той час, у принципі, великої ролі не зіграли, а зараз вони зіграють більшу роль", - сказав Андрій Оністрат.
У той же час "фінансова пожежа", що розгорілася в банківській системі України минулого тижня, до кінця ще не погашена. Відповідаючи на запитання, як довго доведеться її гасити, співрозмовник ІМК підкреслив: "Я думаю, що такими темпами видавати стабілізаційні кредити Нацбанк уже не буде. Тому що масовий відтік вкладів з комерційних банків найближчим часом, швидше за все, припиниться. І різка проблема ліквідності незабаром зніметься".
Андрій Оністрат підкреслив, що, підписавши останній указ, Національний банк не заборонив віддавати вклади. Люди одержать свої гроші назад. Але відбудеться це тоді, коли прийде час.
"Постанова Національного банку № 319 - це вимушений захід щодо стабілізації ситуації на фінансовому ринку України. І не більше того. Думаю, що громадяни повинні поставитися до цього рішення з розумінням. Для їх же користі", - резюмував співрозмовник.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас