МВФ обіцяє допомогу Україні в стабілізації економічної ситуації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ обіцяє допомогу Україні в стабілізації економічної ситуації

858
Міжнародний валютний фонд обіцяє допомогти Україні в стабілізації економічної ситуації в країні. Сьогодні про це під час зустрічі із прем'єр-міністром Юлією Тимошенко заявила глава місії МВФ Джейла Пазарбазіолу. Вона підкреслила, що МВФ буде готовий надати підтримку та допомогу всім членам МВФ.
"Ми готові зробити все, що в нашій компетенції, щоб допомогти вам у розробці економічної політики", - відзначила вона, підкресливши, що на сьогоднішній день МВФ досить активно і продуктивно співробітничає із профільними міністерствами України, а також експертами з економічних і фінансових питань.
У свою чергу Ю.Тимошенко відзначила позитивні показники економічного розвитку України за 9 місяців поточного року, але підкреслила, що Україна вже почала на собі зазнавати наслідки світової фінансової кризи, що, насамперед, відбилося на підприємствах гірничо-металургійного комплексу і хімічної промисловості.
"Ми надзвичайно зацікавлені в тому, щоб наше співробітництво закінчилося тим, щоб Україна мала можливість одержати від МВФ необхідну фінансову допомогу", - заявила Ю.Тимошенко. Як повідомлялося, учора в Україні почала роботу місія Міжнародного валютного фонду.
За інформацією прес-служби Міністерства фінансів України, у рамках візиту відбулася зустріч міністра фінансів України Віктора Пинзеника та інших фахівців Мінфіну з експертами МВФ.
"Експерти Фонду разом з українським урядом домовилися за результатами експертних оцінок розробити додаткові рекомендації для України, з урахуванням досвіду інших європейських країн, відносно заходів, необхідних для забезпечення роботи банківського сектора і макроекономічної стабільності", - говориться в повідомленні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас