Аналітики: Нижче 70 дол. за барель нафти - це ще не дно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Нижче 70 дол. за барель нафти - це ще не дно

Енергетика
1507
Нафта в Нью-Йорку і Лондоні впала нижче психологічної позначки $70 за барель, але аналітики ринку стверджують, що це ще не дно. Ціна листопадових ф'ючерсів на лондонській біржі IС (InterContinental Exchange Futures) за підсумками торгів обвалилася на $4,48 - до $66,32 за барель, на нью-йоркській біржі NYMEХ (New York Merchantile Exchange) вартість листопадових ф'ючерсів на американську легку нафту пішла вниз на $4,69 - до $68,57 за барель.
Більшість нафтових аналітиків США в цей день знизили свої цінові прогнози на майбутній рік, опустивши середньорічну ціну до $80 за барель замість колишніх $105. Том Клоза, старший нафтовий аналітик Oil Price Information Service (OPIS) у четвер заявив, що за його оцінкою, нафта стабілізується цього року в інтервалі $50-75 за барель. Фінансовий сайт Stockinsider цитує офіційного представника канадської асоціації виробників нафтопродуктів, що повідомив, що всі компанії розраховують на сценарій 2009 року із ціновою позначкою нижче $100 за барель. Уповільнення темпів глобальної економіки вже вдарило по нафтовому ринку.
"Різке падіння попиту на нафту в США в останні тижні - на 9% нижче, ніж за порівнянний період минулого року, показує економічне нещастя в більшості економічно розвинених країн...Більшість зараз сходяться в оцінці на рівні $80 за барель у наступному році", - прокоментувала газета New York Times. США, які споживають 25% виробленої у світі енергії, тільки входять у стан рецесії, у яку, слідом за ними починає поринати і Європа. Стагнація в США, за поточними оцінками, може перейти в зростання не раніше 2-3 кварталу 2009 року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас