Євросоюз посилить контроль на кордоні з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз посилить контроль на кордоні з Україною

1180
Голови держав та урядів країн Європейського союзу затвердили пакт про спільну міграційну політику. Документ визначає основні принципи надання політичного притулку та прийому мігрантів. Документ, серед іншого, передбачає посилення контролю на зовнішніх кордонах ЄС, у тому числі з Україною.
У документі, зокрема, передбачається, що кожна країна-член самостійно буде вирішувати питання щодо умов запрошення легальних мігрантів у країну і їхньої граничної кількості. Разом з тим, у документі відзначається, що будь-які квоти на легальну міграцію повинні встановлюватися в партнерстві із країнами походження мігрантів.
У зв'язку із цим Пакт закликає країни-члени ЄС розробити політику трудової міграції, збільшити привабливість Європи для висококваліфікованої робочої сили із третіх країн, сприяти розвитку “циркулюючої” міграції (коли мігранти прибувають лише на сезонні роботи - авт.), більш ефективно регулювати сімейну міграцію.
У питанні боротьби з нелегальною міграцією Пакт пропонує укласти угоди про реадмісію на рівні ЄС і на двосторонньому рівні з тими країнами, з якими виникає потреба це зробити, забезпечити попередження ризиків нелегальної міграції в рамках політики в'їзду і проживання в країнах-членах ЄС вихідців із третіх країн, розвивати співробітництво країн-членів у питанні забезпечення екстрадиції нелегальних мігрантів (включаючи обмін біоматематичними даними нелегалів), підсилити співробітництво із третіми країнами, які є країнами походження мігрантів, для посилення боротьби на рівні поліції та судів з нелегальними мігрантами, а також повідомляти через Шенгенську інформаційну систему про всі випадки екстрадиції нелегальних мігрантів.
У питанні посилення охорони кордонів документ закликає країни-члени і Єврокомісію до мобілізації всіх наявних ресурсів для забезпечення ефективного контролю зовнішніх сухопутних, морських та авіаційних кордонів, розробити спільну систему використання біоматематичних даних при видачі віз до 1 січня 2012 року, надати відповідно до ролі і відповідальності країн-членів матеріальні ресурси агентству з координації контролю зовнішніх кордонів ФРОНТЕКС, підсилити співробітництво із країнами походження нелегальних мігрантів у питанні контролю зовнішніх кордонів країн-членів ЄС.
У питанні створення Європейської системи надання притулку, Пакт передбачає створення в 2009 році Європейського офісу підтримки для обміну інформацією між країнами-членами щодо надання притулку, закликати Єврокомісію розробити до 2010 року, а якнайбільше - до 2012 року пропозиції щодо єдиної процедури надання притулку у всіх країнах-членах, впровадити програму допомоги країнам-членам, які стикаються з масивним напливом шукачів притулку у вигляді послання експертів та офіційних осіб щодо цього питання з інших країн-членів.
Пакт також передбачає кілька заходів в сфері посилення співробітництва із країнами походження нелегальних мігрантів, зокрема, укладання протоколів щодо можливостей робочої міграції в ЄС, посилення поліцейського співробітництва із третіми країнами для попередження нелегальної міграції, сприяння розвитку країн третього світу, і, у першу чергу, країн Африки.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас