S&p помістило рейтинги "Альфа-банк", "Кредобанк" і "Укрсоцбанк" в список Creditwatch з негативним прогнозом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&p помістило рейтинги "Альфа-банк", "Кредобанк" і "Укрсоцбанк" в список Creditwatch з негативним прогнозом

2732
Standard & Poor's заявило про те, що довгострокові і короткострокові кредитні рейтинги контрагента (В+/в) ЗАТ "Альфа-банк", АТ "Кредобанк" і АКБ "Укрсоцбанк" поміщені в список Creditwatch з негативним прогнозом, повідомляє прес-служба S&p. Разом з тим рейтинги за національною шкалою "Альфа-банка" і "Кредобанка" на рівні "uaA-" також поміщені в список Creditwatch з негативним прогнозом.
Це рейтингова дія послідувала за поміщенням суверенних кредитних рейтингів України (рейтинг по зобов'язаннях в іноземній валюті: В+/ Creditwatch Негативний/в; рейтинг по зобов'язаннях в національній валюті: ВB-/ Creditwatch Негативний/в; рейтинг за національною шкалою: uaAA Creditwatch) в список Creditwatch з негативним прогнозом.
Поміщення рейтингів України в список Creditwatch відображає хвилювання аналітиків S&p у зв'язку з погіршенням економічної ситуації та пов'язаним з цим знеціненням національної валюти, а також впливом цих чинників на якість активів фінансового сектора України, особливо в світлі високого рівня запозичень в іноземній валюті приватного сектора.
"Ми чекаємо, що суверенні рейтинги України будуть виведені із списку Creditwatch цього місяця, після чого з цього списку будуть виведені рейтинги трьох вказаних банків. Якщо рівень суверенного рейтингу, що виводиться із списку Creditwatch, буде знижений, це відповідним чином відіб'ється на рейтингах банків", - заявила кредитний аналітик Standard & Poor's Аннет Есс.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас