Падіння індексу виробничої активності у Філадельфії в жовтні виявилося максимальним за 20 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння індексу виробничої активності у Філадельфії в жовтні виявилося максимальним за 20 років

Казна та Політика
58
Падіння індексу виробничої активності, що розраховує Федеральний резервний банк Філадельфії, у жовтні значно перевищило прогнози й виявилося максимальним з жовтня 1990 року, повідомило агентство Bloomberg.
Індикатор впав до мінус 37,5 пункту в порівнянні з 3,8 пункти місяцем раніше. Негативне значення індексу означає скорочення активності у виробничій сфері регіону.
Аналітики очікували зниження цього показника до мінус 10 пунктів.
Середній рівень індексу в 2007 році становив 5,1 пункту, в 2006 році - 8,1 пункту.
Скорочення виробничої активності у Філадельфії показує, що цей сектор так і не почав відновлюватися. Промвиробництво в США у вересні впало на 2,8% - максимальне падіння з 1974 року. Зниження активності у виробничій сфері будуть сприяти подальшій втраті робочих місць, при цьому погіршення доступності кредитів негативно позначається на рівні витрат компаній і споживачів, відзначають експерти.
"Можна чекати різкого зниження замовлень та обсягів виробництва, - відзначає старший економіст Janney Montgomery Scott Гай Лебас. - Ми прямуємо до дійсно дуже серйозної рецесії. Експортний попит залишався гарною підтримкою виробничому сектору, однак і цієї підтримки більше немає".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас