Банкіри прогнозують завершення фінансової кризи в Україні до грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри прогнозують завершення фінансової кризи в Україні до грудня

Казна та Політика
2196
Банкіри прогнозують завершення фінансової кризи в Україні у жовтні-листопаді.
"Шість з останніх дванадцяти криз закінчувалися у жовтні. Я думаю, що ми зараз теж десь тут (на завершальному етапі кризи)", - вважає начальник відділу випуску фінансових інструментів Укрсоцбанку Ерік Найман.
На його думку, тепер проблеми будуть у реальному секторі.
Голова правління банку "Богуслав" (Київ) Світлана Ткаченко вважає, що нинішнє загострення фінансово-банківської кризи в Україні протриває не більше двох-трьох тижнів.
Уже у першій половині листопада наслідку коливань валютного курсу будуть нівельовані, а діяльність ряду банків, що викликала занепокоєння у жовтні, - стабілізується.
Листопад-грудень поточного, на думку Ткаченко, будуть порівняно спокійними, а от у першому кварталі 2009 року може позначиться ще один виток фінансової кризи.
Голова спостережної ради Партнер-банку (Київ) Олексій Савченко думає, що глобальна фінансова криза не вплинула на банківський сектор України.
"Дійсно у пари великих банків є проблеми. Один став жертвою цілеспрямованої кампанії, метою якої було знизити його ціну продажу. Ще пару банків зіштовхнулися із проблемою виплат за позиками, залученим раніше, на міжнародних ринках, а нові залучити не можуть через світову фінансову кризу. Але помилково переносити проблеми цих банків на всю систему. Так, справді є криза на міжнародних фінансових ринках, але банки нормально працюють", - думає він.
Савченко також зазначив, що невеликі банки, які не залучали позик за кордоном, не випускали облігацій, які мобільніші, почувають себе зараз більш упевнено - видаються кредити, обслуговуються підприємства.
Як повідомляло агентство, банкіри сподіваються на адекватне і зважене висвітлення ЗМІ фінансово-економічної ситуації.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас