АМКУ вивчить причини різкого подорожчання медпрепаратів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ вивчить причини різкого подорожчання медпрепаратів

219
Антимонопольний комітет України (АМКУ) порушив справу за фактом одночасного різкого підвищення цін на фармацевтичні препарати деякими операторами ринку, повідомила прес-служба антимонопольного відомства.
Ціни на окремі препарати, за даними комітету, зросли майже на 50%. АМКУ має намір перевірити великих оптовиків і роздрібних операторів з метою встановлення справжніх причин такого подорожчання продукції.
З огляду на різноманітний асортимент медпрепаратів, комітет зосередить увагу на найбільш необхідному населенню, зокрема, на таких як: амізон, корвалол, каптопрес, уточнюється в повідомленні прес-служби.
В. о. голови АМКУ Олександр Мельниченко закликав ключових гравців ринку фармацевтичних препаратів негайно привести ціни на продукцію до економічно обґрунтованого рівня і надалі утриматися від неправомірних дій.
"Пропоную учасникам ринку негайно повернути ціни на медпрепарати до економічно обґрунтованого рівня. Приймаючи остаточне рішення про притягнення до відповідальності порушників конкурентного законодавства, ми будемо враховувати їхні дії щодо виконання цієї вимоги" - цитує Мельниченка прес-служба АМКУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас