Прямі інвестиції в нерухомість у 2008 році скоротяться вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прямі інвестиції в нерухомість у 2008 році скоротяться вдвічі

Нерухомість
422
Обсяг угод прямих інвестицій у нерухомість зменшиться у світі за підсумками 2008 року у два рази в порівнянні з 2007-м. Такі висновки представлені в доповіді "Світовий рух капіталу", підготовленій фахівцями консалтингової компанії Jones Lang LaSalle.
Такий прогноз експерти зробили виходячи зі значного зниження обсягів прямих інвестицій у комерційну нерухомість у світі за підсумками перших шести місяців 2008 року.
За їхніми підрахунками, у січні - червні цього року загальний обсяг угод у світі по прямих інвестиціях у комерційну нерухомість скоротився, у порівнянні з аналогічним періодом 2007 року, на 41% - до 233 мільярдів доларів, а обсяг угод по міжнародних прямих інвестиціях у комерційну нерухомість - на 43% до 104 мільярдів доларів.
"Очікуване подальше ослаблення світової економіки протягом решти 2008 року та усього 2009 року, імовірно, збереже тиск на вартість об'єктів нерухомості. Інвестиційна активність, імовірно, продовжиться, але, швидше за все, вона не буде відображати відновлення попиту... Світові обсяги угод в 2008 році, схоже, досягнуть лише половини рекордних світових обсягів 2007 року, що склали 759 мільярдів доларів", - вважають аналітики Jones Lang LaSalle.
На їхню думку, в останні місяці 2008 року і в 2009 році більшість угод по прямих інвестиціях у комерційну нерухомість у світі буде в основному відбуватися за рахунок власних коштів компаній.
"Хоча для невеликих високоякісних угод кредити доступні, угод, обумовлених попитом, буде, очевидно, відносно небагато", - наводяться у звіті слова голови європейського відділу фінансових ринків та інвестицій Jones Lang LaSalle Тоні Хоррелла.
В основному, вважають експерти консалтингової компанії, у найближчий рік обсяги угод по прямих інвестиціях у комерційну нерухомість у світі будуть рости за рахунок так званих корпоративних продажів.
"Збільшення вартості кредитів та уповільнення економічної активності привели до того, що багато корпорацій світу почали прагнути зменшити співвідношення позикового капіталу до власного шляхом продажу нерухомості і наступної її оренди (угоди sale&leaseback)", - підкреслюється в дослідженні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас