Європейські банки підписали акт взаємодопомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські банки підписали акт взаємодопомоги

398
Вісім європейських банків підписали угоду про взаємне надання кредитів на суму до 15 мільярдів євро з метою повернути довіру до банківського сектора.
Про це говориться в заяві банку Credit Agricole.
Відповідно до отриманої інформації, угоду, що передбачає надання взаємодопомоги, уклали вісім європейських банків - французький Credit Agricole, німецький DZ Bank, італійський ICCREA, фінський Pohjola, нідерландський Rabobank, австрійський Raiffeisen Zentralbank, швейцарський Raiffeisen Switzerland та іспанський Banco Cooperativo.
У заяві говориться, що товариство взаємного страхування Unico, у яке входять всі ці банки, "вирішило відновити європейський міжбанківський ринок", і угода направлена на "відновлення довіри до банківського сектора".
Повідомляється, що максимальна сума запозичення, що передбачається домовленістю - 15 мільярдів євро.
Банки-члени Unico прийшли до спільного рішення "обопільно надавати фінансову допомогу і відновити негарантовані міжбанківські кредитні лінії" до трьох місяців.
Частка цих банків становить приблизно одну п'яту частину (21%) сфери роздрібних банківських операцій Європи. Клієнтами восьми банків, які мають близько 40 тисяч філій у Європі, є близько 110 мільйонів осіб.
"Мова йде про крок уперед, що тим більш важливий через те, що на даний момент великі європейські банки більше практично не надають один одному допомогу, і всі інші форми довгострокових кредитів перестали існувати", - говориться в заяві.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас