Одеський регіон попросить у Києва дозволу не змінювати схему розрахунків за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеський регіон попросить у Києва дозволу не змінювати схему розрахунків за газ

Енергетика
107
Одеська облдержадміністрація має намір просити НАК "Нафтогаз України" і секретаріат президента дозволити регіону розплачуватися за природний газ за колишньою схемою, повідомив заступник керівника області Петро Хлицов на розширеному засіданні облдержадміністрації в четвер.
За його словами, регіон не має заборгованостей перед "Нафтогазом України", що характеризує його як надійного партнера.
Хлицов також запевнив, що до кінця поточного тижня в будинках одеситів знову з'явиться гаряча вода. Він пояснив, що відключення водопостачання пов'язане з тим, що "Газ України" відтепер має намір поставляти тепловикам газ тільки за наявності передоплати або банківської гарантії. Таку гарантію на оплату газу, необхідного на потреби опалювального сезону 2008-2009 р., для КП "Теплопостачання Одеси" надасть банк "Надра". Після цього підприємство зможе відновити надання послуг гарячого водопостачання.
При цьому Хлицов відзначив, що цей банк "Надра" і раніше надавав гарантії тепловикам, однак недавно зажадав підвищити ставку по кредитній лінії, відкритій для міста. На останній сесії міськради депутати погодили дане питання, тому необхідні зобов'язання "Нафтогазу України" будуть передані "з дня на день".
Гаряча вода зникла в будинках одеситів 7 жовтня. Незважаючи на кількаразові запевняння міських чиновників про відсутність заборгованості перед газівниками, в "Газі України" заявили, що постачання газу припинено у зв'язку із заборгованістю КП "Теплопостачання Одеси".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас