Експерти: Світові кредитно-грошові ринки відновляться не раніше 2009р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Світові кредитно-грошові ринки відновляться не раніше 2009р

Казна та Політика
597
Ситуація на світових кредитно-грошових ринках не може стабілізуватися за одну ніч, система почне відновлюватися лише із середини наступного року, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на експертів компанії BlackRock Inc.
Буде потрібний час, щоб дії центробанків та урядів по усім світі принесли очікуваний ефект, і загальекономічний прогноз залишається нестабільним, заявив представник нью-йоркської компанії BlackRock, що управляє активами на суму $1,4 трлн.
Експерти компанії не вірять, що останні державні заходи в США і Європі можуть стати "панацеєю для світової економіки".
"Дії центробанків важливі і в остаточному підсумку допоможуть стабілізувати банківський сектор, дозволять банкам викреслити проблемні борги зі своїх балансів, - написали у звіті клієнтам BlackRock провідні аналітики компанії Роберт Долл і Пітер Фішер. - Ми думаємо, що згодом можна буде побачити реальні свідчення того, що кредитні ринки пішли на поправку, але це, імовірно, трапиться не раніше середини 2009 року".
У поточних умовах BlackRock рекомендує звернутися до іпотеки без участі агентів і високоприбуткових облігацій окремих компаній. На думку аналітиків, цінні папери Ginnie Mae, Fannie Mae, Freddie Mac зараз є "найціннішими" для інвесторів, оскільки гарантії по них дає уряд США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас