Екологи оголосять кінцеву суму штрафів "ЛУКОЙЛ-Одеський НПЗ" до кінця тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екологи оголосять кінцеву суму штрафів "ЛУКОЙЛ-Одеський НПЗ" до кінця тижня

Енергетика
169
До кінця поточного тижня Одеська обласна екологічна інспекція оголосить загальну суму компенсацій, які повинна виплатити ВАТ "ЛУКОЙЛ-Одеський НПЗ" за появу в місті неприємних запахів 9-11 вересня, повідомив начальник інспекції Олег Вахрушев агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.
Відомство вже виставило рахунок підприємству за адміністративні порушення - на суму 136 грн., а також за збиток, завданий навколишньому середовищу - 408 тис. 555 грн.
Перевірку підприємства Держекоінспекція проводила з 15 по 26 вересня. Відповідно до опублікованих результатів, установлено, що "підприємство не дотримується деяких умов дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря".
Зокрема, на підприємстві відсутні пробовідбірники і спеціальні вентилі для відбору проб продукції та допоміжних речовин; перевищені гранично-допустимі величини інтенсивності викидів. Під час перевірки інспекція зробила контрольний відбір проб промислових викидів та встановила перевищення дозволеного об'єму і концентрації забруднюючих речовин на стаціонарних джерелах викиду за наступними показниками: оксид азоту, оксид вуглецю, діоксид сірки та діоксид азоту.
Розрахунок збитків переданий у міжрайонну природоохоронну прокуратуру в Одеській області.
Однак в інтерв'ю одному з телеканалів міста помічник генерального директора НПЗ Олексій Бибик заявив, що зафіксовані викиди не були причиною неприємних запахів в Одесі. "У документі екологів не було сказано про те, що ми причетні до події 9 вересня", - стверджує він.
Як повідомлялося, 9-11 вересня в різних районах Одеси відчувався різкий неприємний запах. Тоді ж було оголошено, що в повітрі виявлений аміак, однак, за даними МінНС, його концентрація (4 мг/куб. м при гранично припустимій нормі - 20 мг/куб. м) не становить небезпеки для життя і здоров'я людей. Крім того, була зафіксована концентрація сірководню - 1-2 мг/куб. м.
Одеський нафтопереробний завод експлуатує ВАТ "ЛУКОЙЛ-Одеський НПЗ", що входить у групу компаній "ЛУКОЙЛ" (РФ). Проектна потужність заводу з переробки сировини - 2,8 млн тонн на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас