Банк Англії скоротить розкриття даних щодо екстрених позик, почне нову програму кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії скоротить розкриття даних щодо екстрених позик, почне нову програму кредитування

Казна та Політика
206
Банк Англії має намір зменшити розкриття інформації, що стосується надання екстрених позик, і знизити розмір штрафної процентної ставки, що стягується при залученні кредитів строком overnight, прагнучи відновити свої операції на грошовому ринку, повідомляє агентство Bloomberg.
З 20 жовтня британський ЦБ почне операції з надання банкам державних боргових зобов'язань в обмін на широке коло паперів, включаючи неліквідні активи, такі як корпоративні боргові зобов'язання.
"Початі заходи дозволять систематизувати наші дії з підтримки ліквідності, що допоможе банкам планувати свою діяльність у відповідності із можливостями доступу до коштів ЦБ", - говориться в заяві голови Банку Англії Мервіна Кінга.
Британські банки почали відмовлятися від звернення до урядової програми кредитування після того, як Barclays, скориставшися нею, був змушений довго доводити, що не має проблем з ліквідністю.
Банк Англії в рамках боротьби з фінансовою кризою був змушений знизити базову процентну ставку на 1 процентний пункт цього року, а також переглянув свою програму кредитування банків.
У рамках запущеної 8 жовтня нової програми, що дозволяє банкам залучати кошти ЦБ строком overnight, штрафна процентна ставка буде знижена до 25 базисних пунктів з 100 базисних пунктів. Дані про проведені операції будуть публікуватися за підсумками кожного місяця, а не щодня, як це робилося раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас