Втрати українського бізнесу можуть скласти 100 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Втрати українського бізнесу можуть скласти 100 млрд дол.

1752
Більше 22% українців переконані, що від світової фінансової кризи постраждають вітчизняні компанії фінансового сектора. Такі дані отримані за результатами дослідження "Фінансова криза і її значення для України", які були презентовані комунікаційною групою PRT. За отриманими даними, деякі учасники ринку припускають, що втрати українського бізнесу внаслідок кризи можуть скласти близько $100 млрд.
Більшість же опитаних груп PRT вважає, що внаслідок ситуації на світових ринках український бізнес втратить близько $10-30 млрд. У той же час, прогнозований період негативного впливу кризи, за оцінками респондентів буде тривати від двох до п'яти років.
Також відповідно до результатів опитування, уже більше 70% вітчизняних компаній переглянули свої плани розвитку під впливом кризи. А 48% респондентів-резидентів України відчули на собі наслідки фінансової кризи.
Що стосується причин світової кризи, то більшість опитаних вважає винуватцем США і їхню економічну політику. При цьому 47% переконані, що виділення урядом США багатомільярдних інвестицій і кредитів під впливом фінансової кризи є запізнілою реакцією на форс-мажор, що виник.
Світова фінансова криза поставила під загрозу вітчизняне виробництво. Голова групи компаній "ТАСК" Сергій Бродович відзначив, що виробництво, це основа української економіки і це "виробництво не в змозі тягти високі відсотки та короткі кредити, і зараз банки говорять про те, що вони не перекредитовують.
Результат - ляже виробництво, і підуть неповернення саме від виробництва. Необхідно вибрати найбільш пріоритетні зі стратегічної точки зору підприємства і прямо з Нацбанку їх кредитувати по низьких процентних ставках і довгих кредитах. Тільки це буде рятувати банківську систему".
Учасниками дослідження стали 70 представників українського бізнесу, фінансового ринку, експерти, журналісти. Дослідження було проведено в першій декаді жовтня 2008 року.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас