І знову провал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

І знову провал

Фондовий ринок
310
Індекс ПФТС у середу скоректувався на 14,37 індексного пункту (4,85%) - до позначки 281,87 пункту, встановивши черговий мінімум.
За словами Олексія Орлова, аналітика компанії Foyil Securities, в той час як аналітики прогнозують значний потенціал для підвищення ціни акцій на основі фундаментальних показників, ринок продовжує падати, спонукований панічними настроями інвесторів. "Чергове падіння в середу на 4,9%, викликане новою хвилею продажів, носило номінальний характер, тому що всього було проведено 68 угод з 21 акцією", - розповідає він.
"У першій половині дня активність торгів була досить високою, однак вона практично зійшла нанівець після вже звичного для ринку годинного припинення торгів", - відзначила брокер інвестиційної компанії Concorde Capital Анастасія Назаренко. Навіть ті папери, які ще нещодавно називалися блакитними фішками, не торгувалися протягом дня.
"Найбільше угод було здійснено в металургійному секторі, де зосереджена основна ліквідність українського фондового ринку, - уточнює Олексій Орлов. - При цьому акції Алчевського метзаводу впали більш ніж на 16% через негативний настрій інвесторів до цієї галузі". У той же час стрімке зниження акцій "Укртелекому" змусило керівництво біржі зупинити торги за цього паперу на одну годину.
Папером, що найбільше торгувався за підсумками дня, стали акції "Азовсталі", навіть незважаючи на те, що торги з них також були припинені. "Активність з цих паперів росте на тлі очікувань щодо можливого рішення про виплату дивідендів компанії в розмірі близько $1 млрд.", - говорить Назаренко. Збори акціонерів компанії розглянуть це питання 25 жовтня, і у випадку 100%-го напрямку прибутку на дивіденди за попередні п'ять років прибутковість на акцію складе близько 110%.
"Всупереч тренду рухалися "Райффайзен Банк Аваль" та Укргазбанк, що було викликано позитивним тлом новин (наприклад, одержанням "Авалем" кредиту від материнської групи), - відзначає Орлов. - У той же час проблеми Unicredit Group, що володіє Укрсоцбанком, позначилися на зниженні вартості акцій її української дочки".
В цілому, на думку аналітиків, котирування акцій залишаються досить волатильними, причому з низки паперів намітилася тенденція збільшення спреду між котируваннями покупки і продажу. "Яскравим прикладом тому можуть служити папери Авдєєвського коксохімічного заводу, в яких котирування покупки за підсумками торговельної сесії в середу впали на 16,67%, а продажі - всього на 2,86",- роз'яснює Назаренко. Проте після виходу чергової порції слабкої звітності з економіці США зміни тенденції на українському ринку в четвер не очікується.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас