Точка зору: Підстави для підвищення цін на бензин в Україні відсутні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Підстави для підвищення цін на бензин в Україні відсутні

Енергетика
471
Об'єктивні причини для підвищення цін на бензин в Україні в цей час відсутні, вважає координатор виконання меморандуму Україна-ЄС зі співробітництва в енергетиці Олександр Тодійчук.
"Антимонопольний комітет повинен з'ясувати, чи є чесною ціна на нафтопродукти в Україні", - наводить слова експерта прес-служба Київського міжнародного енергетичного клубу Q-club, президентом якого є О.Тодійчук.
Український нафтовий ринок, на його думку, недостатньо адекватно реагує на коливання світових цін на нафту. "Підйом цін на світових біржах у той же день відображається на вартості бензину в Україні. При цьому падіння світових цін на нафту досягає українського ринку лише через кілька тижнів, а то й місяців", - відзначив він.
Експерт вважає, що цінову політику на вітчизняному нафтовому ринку формують чотири-п'ять компаній, що контролюють цей ринок. "Насторожує ідентичність цін на заправках різних нафтових компаній, кожна з яких, по суті, має свою калькуляцію витрат", - сказав О.Тодійчук.
Експерт закликав уряд і парламент "захистити інтереси українських споживачів, установивши чіткі правила гри на ринку нафти та нафтопродуктів".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас