Васюник: Відповідальність за зменшення наслідків світової фінансової кризи в Україні лежить на уряді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Васюник: Відповідальність за зменшення наслідків світової фінансової кризи в Україні лежить на уряді

335
Віце-прем'єр міністр України Іван Васюник вважає, що повна відповідальність за розробку нормативно-правових актів, що попереджають можливі негативні наслідки світової фінансової кризи для економіки України лежить на уряді. Про це І.Васюник заявив на брифінгу в Кабінеті Міністрів.
"Я стверджую, що повна відповідальність, як й у будь-якій країні, за розробку таких нормативно-правових актів, у тому числі проектів законодавства, повинна лежати на уряді країни. Тільки уряд України володіє економічною ситуацією, прогнозами її розвитку і можливими наслідками. Тільки уряд України в стані розробити такий пакет (документів - ред.), а потім, відповідно, прийняти рішення, які в його компетенції, представити їх на засідання РНБО, а відповідні проекти законодавчих актів передати для прийняття Верховною Радою", - заявив І.Васюник.
Віце-прем'єр міністр також відзначив, що ця пропозиція дискутувалася учасниками засідання Кабінету Міністрів та ухвалено рішення, що уряд у спеціальному режимі розгляне стан підготовки такого пакета документів. І.Васюник додав, що повністю підтримує прагнення прем'єр-міністра Юлії Тимошенко розробити та прийняти цілий пакет законодавчих і нормативно-правових актів щодо попередження можливих негативних наслідків світової фінансової кризи для економіки України. "Але я висловив нерозуміння, чому на засіданні Кабміну на порядку денному немає цього пакета", - сказав І.Васюник.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас