Кабмін схвалив зміни у бюджет для фінансування виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін схвалив зміни у бюджет для фінансування виборів

Казна та Політика
1586
Кабмін прийняв законопроект про внесення змін до держбюджету-2008 щодо фінансування дострокових парламентських виборів.
Таке рішення ухвалене сьогодні на засіданні уряду, повідомив журналістам міністр оборони Юрій Єхануров, передає кореспондент РБК-Україна.
Раніше сьогодні заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила, що ЦВК України не встигне підготуватися до позачергових парламентських виборів 7 грудня, оскільки до комісії не надійшли кошти на фінансування її витрат, а також зірваний календарний план з підготовки до виборів.
Згідно з даними Центральної виборчої комісії, позачергові парламентські вибори обійдуться країні в 417,5 млн. грн.
Напередодні прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила в Брюсселі, що зараз провести дострокові вибори згідно з указом Президента неможливо через те, що, по-перше, не закінчився річний термін, протягом якого, згідно з Конституцією України, заборонено оголошувати нові вибори, а також через відсутність фінансування виборчої кампанії.
У той же час секретар Ради національної безпеки і оборони Раїса Богатирьова напередодні висловила думку, що існують важелі впливу на уряд України для виконання ним указу Президента про дострокові парламентські вибори, зокрема, виділення коштів на проведення виборів. За словами Богатирьової, Ющенко проведе консультації з політсилами про невиконання урядом указу Президента про проведення дострокових виборів, зокрема, про відмову фінансувати ці вибори з резервного фонду.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів не підтримав рішення про фінансування дострокових парламентських виборів. имошенко пояснила відмову уряду тим, що кошти на фінансування виборчої кампанії, відповідно до ст. 48 і ст. 49 закону "Про вибори народних депутатів України", виділяються спеціальним рядком держбюджету. При цьому вона підкреслила, що в резервному фонді немає зайвих коштів.
Нагадаємо, 9 жовтня Ющенко підписав указ "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання і призначення позачергових виборів", призначивши нові вибори на 7 грудня. 10 жовтня ц.р. Окружний адміністративний суд Києва скасував даний указ Ющенка за позовом БЮТ. У відповідь на це Секретаріат президента подав апеляцію на рішення окружного суду, яку 17 жовтня повинен розглянути Апеляційний суд Києва.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас