Найбагатшою жінкою Китаю названа Ян Хуейянь з багатством - 33 млрд. юанів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбагатшою жінкою Китаю названа Ян Хуейянь з багатством - 33 млрд. юанів

306
Опублікований рейтинг "Хужунь" про жінок-мільйонерів 2008 року, на якому Ян Хуейянь з багатством у розмірі 33 млрд. юанів вийшла на перше місце. Рейтинг відібрав 55 з 88 висунутих жінок-мільйонерів. "Порогом входження в рейтинг" стала сума 1,4 млрд. юанів. Стало відомо, що загальна сума майна в 50 обраних жінок-мільйонерів склала 255 млрд. юанів, що в середньому на одну людину становить 5,1 млрд. юанів. В 9 жінок-мільйонерів загальний обсяг майна перевищив 10 млрд. юанів. Як з'ясувалося, серед жінок-мільйонерів наймолодшій 25 років, найстаршій - 67 років. Сім'я Чжан Іна і Чень Ліхуа перебуває на другому місці з однаковим обсягом майна на суму 18 млрд. юанів.
Ян Хуейянь посіла третє місце в рейтингу "Хужунь" про сто мільйонерів в 2008 році завдяки своєму майну на суму 33 млрд. юанів. У рейтингу жінок-мільйонерів в 2008 році вона вийшла на перше місце. В 2007 році вона посідала перше місце за обсягом майна в Китаї. Через спад кон'юнктури на фондовій біржі обсяг майна в неї за рік скоротився майже на три чверті. Крім нерухомості, вона стала інвестувати в галузь енергетики.
Чжан Інь, Чень Ліхуа, Чжан Синь, У Яцзюнь, Чжу Ліньяо та ін. вважаються найбільш представницькими китайськими підприємницями, що почали "з нуля". Інші багаті китаянки або прийняли естафету багатства від батька, або завдяки чоловіку чи рідним увійшли в рейтинг або одержали спадщину.
За статистикою, серед галузей, у яких дані жінки-мільйонери розгорнули свої маневри, домінує сфера нерухомості. Нею займаються 14 з них. Потім ідуть промислове виробництво, фінанси, інвестиційна діяльність - ними займаються вісім жінок-мільйонерів, роздрібною торгівлею займається сім з них, енергетикою та інформаційними технологіями - шість. Що стосується місцезнаходження штаб-квартир їхніх підприємств, 12 підприємств розмістили штаб-квартири в провінції Гуандун, 9 - у Шанхаї, 6 - у Пекіні.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас