Російські антимонопольщики вимагають від нафтових компаній знизити ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські антимонопольщики вимагають від нафтових компаній знизити ціни

Енергетика
409
Федеральна антимонопольна служба може порушити нові справи проти "ЛУКОЙЛа", "Газпром нафти", "Роснафти", "Сургутнафтогазу" і ТНК-ВР у випадку, якщо вони в найближчі два тижні добровільно не знизять ціни на нафтопродукти, включаючи бензин та авіагас. Це заявив у четвер керівник служби Ігор Артем'єв.
"Я сьогодні підпишу листи п'яти найбільшим нафтовим компаніям про те, що якщо вони добровільно не знизять ціни на нафтопродукти, ФАС порушить проти них нові справи, що буде загрожувати їм адміністративним штрафом", - сказав Артем'єв журналістам.
Улітку 2008 року ФАС уже порушувала справи щодо паливних цін відносно "ЛУКОЙЛа", "Газпром нафти", "Роснафти", "Сургутнафтогазу" і ТНК-ВР. У результаті антимонопольних розслідувань "Газпром нафта" і ТНК-ВР були визнані порушниками законодавства про конкуренцію на оптових ринках нафтопродуктів, справу відносно "Сургутнафтогазу" було припинено.
ФАС вимагає від п'ятірки найбільших російських нафтових компаній "адекватного" зниження цін на бензин, підкреслив Артем'єв.
"Ми провели аналіз динаміки цін на нафтопродукти на світовому ринку за останній місяць. У світі ціни знижуються. Зараз нафта вже коштує порядку 70 доларів за барель, а в нас зниження цін на нафтопродукти не спостерігається", - сказав він.
Деякі нафтові компанії пояснювали підвищення цін на нафтопродукти зростанням світових цін на нафту. ФАС очікує, що нафтові компанії добровільно знизять ціни на нафтопродукти протягом 10 днів або двох тижнів, уточнив Артем'єв.
За його словами, ФАС уже сьогодні опублікує листа до найбільших нафтових компаній на своєму сайті та очікує, що їх також уважно прочитають й інші, менш великі, нафтові компанії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас