МАУ не буде вживати радикальні заходи в умовах фінансової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МАУ не буде вживати радикальні заходи в умовах фінансової кризи

713
Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ) не планує найближчим часом закривати маршрути і скорочувати персонал у зв'язку з фінансовою кризою, повідомив журналістам президент МАУ Юрій Мірошников.
"Ми не бачимо необхідності такої поведінки, оскільки МАУ сьогодні має досить високі показники продуктивності та ефективну, оптимізовану мережу маршрутів. Хоча виключати подібний варіант не можна, усе буде залежати від темпів розвитку кризи і міри її впливу на економіку України і тих країн, куди ми літаємо", - сказав він.
За словами Ю.Мірошникова, компанія може обмежити прийом на роботу нових співробітників у невиробничій сфері.
"У нас будуть нові літаки: один - у листопаді цього та два - навесні наступного року. Нам будуть потрібні нові пілоти, бортпровідники, інженери та техніки. Питання не в тому, чи треба скорочувати людей, а скільки нових співробітників ми візьмемо, щоб зберегти і поліпшити досягнутий рівень продуктивності та знизити питомі витрати. Будуть високі витрати - не буде компанії", - відзначив президент МАУ.
Ю.Мірошников додав, що фінансова криза знизить темпи зростання українського авіаційного ринку.
"Підвищується вартість грошей, ростуть витрати на страхування, скорочуються прямі інвестиції, у тому числі і в авіаційну галузь, погіршується купівельна спроможність населення й у нас, і за кордоном", - сказав він.
Ю.Мірошников прогнозує, що прибуток компанії за підсумками 2008 року буде меншим, ніж в 2007 році.
"Він (прибуток - ред.) був би значно більшим від торішнього, якби не ціна палива. Ця стаття витрат підскочила в середньому відсотків майже на 90% у порівнянні з тим, якою вона могла бути при торішніх, теж не низьких цінах", - сказав він.
ЗАТ "Міжнародні авіалінії України" створено в 1992 році. Флот компанії складається з 16 літаків Boeing-737 різної конфігурації: п'яти Boeing-737-300, п'яти Boeing-737-400 і шести Boeing-737-500.
Базовим аеропортом МАУ є міжнародний аеропорт Києва "Бориспіль".
Акціонери МАУ: Фонд державного майна України - 61,6%, Austrian Airlines - 22,5%, компанія Aer Cap - 6% та Європейський банк реконструкції та розвитку - 9,9%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас