Тимошенко: Україна не зазнає серйозних негативних наслідків світової фінансової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Україна не зазнає серйозних негативних наслідків світової фінансової кризи

1084
На сьогоднішній день Україна не зазнає серйозних негативних наслідків світової фінансової кризи. Про це прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила сьогодні на засіданні Кабінету міністрів України.
"І уряд, і Національний банк, і всі інституції країни сьогодні абсолютно правильно та логічно, послідовно діють, і на сьогоднішній день проявів світової фінансової кризи в Україні ні в яких жорстких формах не існує", - заявила Ю.Тимошенко.
При цьому вона відзначила, що в Україні все-таки є проблеми в металургійному комплексі, які пов'язані з падінням попиту на металопрокат. Але завдяки прийнятим урядом рішенням, сказала вона, "ми практично зараз можемо ефективно протистояти цьому виклику".
Вона підкреслила, що банківська система України працює надійно та успішно, а що стосується роботи "Промінвестбанку", то це, переконана прем'єр, "окрема рейдерська операція", а в жодному разі не вплив світової фінансової кризи.
"Усе, що стосується інших складових, то ви знаєте, що країна функціонує і працює абсолютно нормально. І це пов'язано в тому числі і з тим, що Україна не інтегрована у світові фінансові ринки, і тому ця криза практично обходить Україну стороною", - сказала вона, підкресливши, що разом із цим Україна повинна проробити всі заходи для запобігання негативному впливу світової кризи на Україну.
Вона відзначила, що, незважаючи на фінансову кризу, Україна продовжує демонструвати досить високі економічні результати, у тому числі зростання ВВП.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас